Hospoda u Kubusia
Gdzie 30 lat tradycji spotyka nową legendę!

Historia, która smakuje
Nasza opowieść zaczęła się w 1992 roku, gdy Maria Kubień otworzyła Bar „Kubuś” – serwując pierwsze domowe obiady przy ul. 3 Maja. W 2010 roku dołączył do niej pub „Champions League Club” przy Partyzantów 1, gromadząc miłośników sportu i dobrego piwa. Dziś, po połączeniu sił, tworzymy miejsce, gdzie 30-letnia tradycja spotyka nową energię.

Klimat, który pamięta Ustroń
Zachowaliśmy duszę obu lokali: drewniane wnętrza z historycznymi zdjęciami, letni ogródek z 1994 roku i przyjazny gwar dawnego pubu sportowego. To przestrzeń, gdzie na ścianach oglądasz historię, a przy stole – tworzysz własną.

Dwa światy smaków na jednym talerzu
Serwujemy to, co najcenniejsze: polską kuchnię domową (pierogi, kotlet pod pierzynką, żurek) i czeskie comfort food (svíčkovą z knedlikami, chrupiącego řízka, esencjonalny guláš). Każde danie to hołd dla tradycji – z recepturami przekazywanymi od pokoleń.

Piwo – łącznik pokoleń
W szklance spotykają się: czeskie leżaki (złociste pilsnery, karmelowe ciemne lagery) i polskie piwa rzemieślnicze. Wyselekcjonowane gatunki dopasowane do dań i góralskiego klimatu. Dla nas dobre piwo to nie dodatek – to część tożsamości.